Trinn-for-trinn retningslinjer for nye søkere

La oss begynne fra begynnelsen

Trinn 1: Send oss din CV

Vi kan bare ansette kandidater med EU-borgerskap/pass eller med en arbeidspermittering som er gitt av de norske myndighetene.

Send oss din oppdaterte CV med et bilde av deg selv. Trenger du inspirasjon? Klikk her

Sjekk at telefonnummeret ditt, e-postadressen din og fødselsdatoen din er korrekte.

Legg til arbeidserfaringen din i kronologisk rekkefølge. (måned/år) og beskriv oppgavene dine. 

Legg til 1 eller 2 anbefalingsbrev. Det vil gi deg en stor fordel i jobbsøknaden.

Send CV-en din gjennom vår nettsted

Trinn 2: Intervju

Forbered deg

  • Sørg for at du har sendt oss ditt korrekte telefonnummer for WhatsApp.
  • Velg et stille rom hvor du ikke blir forstyrret.
  • Sørg for at kameraet ditt fungerer på telefonen eller laptopen din.
  • Vær presis, eller gi oss beskjed så snart som mulig hvis du trenger å endre tiden.

Tenk på disse spørsmålene på forhånd:

  • Hva er dine forventninger?
  • Når ville du kunne begynne?
  • Hvilken type arbeid ser du etter?
  • Er du villig til å jobbe i steder som ligger utenfor storbyene?

Trinn 3: NUFFI og jobbtilbud

Basert på intervjuet vil vi legge deg til i vår database NUFFI og sende deg innloggingsdetaljene.

I 2023 lanserte vi en ny programvare kalt NUFFI, som vil gjøre rekrutteringsprosessen enda mer sømløs og effektiv.

Med NUFFI kan du nå ta kontroll over jobbsøkingen din og gjøre oppdateringer til profilen din når som helst.

Jobbtilbud sendes også ut gjennom systemet. Så vær oppmerksom når du får en e-post der avsenderen er Nuffi.info.

Trinn 4: Kontrakten

Hvis begge parter er fornøyde og datoen er satt, vil vi sende deg en kontrakt med alle detaljene om vilkårene. Vennligst les den nøye!

Kontrakten er i henhold til norsk lov – alle skatter går til Norge.

Den ansatte som arbeider i Norge gjennom Job Norway NUF blir behandlet som en tjenesteleverandør, og derfor gjelder mange lovgivninger for utenlandske arbeidere ikke for arbeidere i Job Norway NUF i samme grad.

Skatteinfo

Den ansatte som jobber for en norsk arbeidsgiver er underlagt beskatning i Norge. Arbeidsgiveren er forpliktet til å fylle ut og sende inn søknadsskjemaene 1199 og 1209 om den ansatte. Den ansatte må gå til det lokale skattekontoret for ID-validering så snart avtalen kan bookes. Den ansatte vil få et D-nummer sammen med skattekortet som myndighetene bruker for å identifisere personen. Detaljer om en persons opplysninger sendes med post til hans/hennes hjemmeadresse eller arbeidssted. Skattekortet vil ikke bli utstedt før arbeideren har vært på en ID-sjekk. Uten skattekort må arbeidsgiveren trekke 50 prosent skatt.

Les mer informasjon her: https://www.skatteetaten.no/en/person/taxes/tax-deduction-card-and-advance-tax/i-am-a-foreign-employee/

ID eller D-nummer?

Ansatte med EU-borgerskap har rett til å arbeide og bo i Norge i 90 dager uten oppholdstillatelse.

D-nummer er nødvendig for ansatte som jobber i Norge i mindre enn 6 måneder, i motsetning til ID-nummeret som er laget for langsiktige kontrakter. Det er nødvendig å gå til det lokale politiet etter 3 måneders arbeid og søke om ID-nummer.

De fleste banker krever et ID- eller D-nummer, pass/ID-kort og en kontrakt for å åpne en bankkonto.

Les mer her: https://www.skatteetaten.no/en/person/foreign/norwegian-identification-number/d-number/

Lønn

Hver måned får arbeidere betalt for arbeidede timer, beregnet fra den første til den siste dagen i måneden.

Den ansatte får betalt til en timelønn. Med mindre annet er avtalt, skal timelønnen betales senest den 17. dagen i måneden, i henhold til korrekt registrerte arbeidstimer bekreftet av klienten.

Lønnen skal være i norsk valuta og skal overføres til en norsk eller innfødt konto spesifisert av den ansatte.

I henhold til avtalen om forebygging av dobbeltbeskatning mellom EU og Norge, er den ansatte forpliktet til å betale skatt til Norge av lønnen tjent i Norge.

Feriepenger og overtidsbetaling vil bli utbetalt ved slutten av kontraktsperioden.

Europeisk helsetrygdkort

Før du drar, må du ordne et europeisk helsetrygdkort.

Hva er det europeiske helsetrygdkortet?
A free card that gives you access to medically necessary, state-provided healthcare during a temporary stay in any of the 27 EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland under the same conditions and at the same cost (free in some countries) as people insured in that country.

Hvordan skaffer du deg et kort?
Du skaffer deg et kort ved å kontakte helseforsikringsinstitusjonen der du er forsikret, og som derfor er ansvarlig for å dekke helsekostnadene dine.

Hvem kan dra nytte av kortet?
For å være berettiget til et kort, må du være forsikret av eller dekket av et statlig trygdesystem i et hvilket som helst medlemsland i Den europeiske union, Island, Liechtenstein, Norge eller Sveits.

Les mer her: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=en

Trinn 5: Reise til Norge

Vi vil hjælpe deg med å kombinere reiseruten til arbeidsplassen.

Job Norway vil ikke betale for reisebilletter. Hvis kontrakten avsluttes på en vellykket måte og begge parter er fornøyde, kan vi ta en ny prat om det.

Lenker som kan hjelpe deg:

Flermodale ruter for enkelt å komme deg fra A til B:: https://www.rome2rio.com/

Norsk kollektivtransport: https://www.vy.no/en

Trinn 6: Arbeide i Norge

I henhold til kontrakten arbeider den ansatte på grunnlag av oppsummert arbeidstid med beregningsperiode for hele arbeidsperioden. Det betyr at overtiden vil bli beregnet og utbetalt ved slutten av kontrakten.

Arbeidstimene skal legges inn i NUFFI-systemet for forrige uke hver mandag.

Arbeideren er forpliktet til å ta en 30-minutters pause på alle skift som er lengre enn 5,5 timer. Antall minutter vil bli trukket fra disse skiftene automatisk, med mindre annet er avtalt.

Du vil få grundige detaljer om arbeid i Norge fra din tildelte rekrutterer sammen med vår onboarding-manual.

Helse og forsikring, Pensjon

Hvis den ansatte har vært skattebetaler i Norge i 4 uker før legens sykemelding eller bevis for skade er gitt ut, har den ansatte rett til sykepenger. Ved arbeidsulykke har den ansatte rett til å motta ytelser fra første fraværsdag. De første 16 dagene dekkes av arbeidsgiveren, og deretter av NAV.
Det dekkes minst med 50 %.

Kontrakten kan ikke avsluttes etter forslag fra arbeidsgiveren hvis den ansatte har vært borte fra arbeidet på grunn av sykdom eller skade i opptil 12 måneder.

I tilfelle sykdom skal den ansatte informere arbeidsgiveren umiddelbart, slik at sykemeldingsarket kan starte raskt. Den ansatte har rett til å være hjemme med behandling i opptil 3 dager i året. På den 4. dagen må legen tilkalles.
Den ansatte må betale besøksavgiften når de går til legen. Før gyldig forsikring i Norge, er det nødvendig å skaffe seg det europeiske helsetrygdkortet.
Personer som besøker Norge og har det europeiske helsetrygdkortet, får nødvendig medisinsk hjelp på lik linje med nordmenn. Medisinsk hjelp tilbys i den nasjonale helsevesenet (Lokale Trygdekontor). Det er nødvendig å fremlegge det europeiske helsetrygdkortet og legitimasjon. Besøksavgiften vil ikke bli refundert.

Tannbehandling har kostnader. Pasienten må betale for behandlingen i sin helhet. For pasienter under 18 år er tannbehandling gratis.

Ansatte som bor i Norge med hele familien, har rett til barnebidrag etter å ha bodd i Norge i minst 12 måneder. I så fall vil alle utbetalinger fra hjemlandet bli stoppet og bli gjort i Norge. Søknaden må sendes til et lokalt NAV-kontor. Les mer om barnebidrag i Norge:
https://www.nav.no/en/home/benefits-and-services/relatert-informasjon/child-benefit-and-cash-benefit-foreign-employees-in-norway

En pensjon fra Folketrygden sikrer inntekt i alderdommen. Som regel må personen ha hatt pensjonsgivende inntekt og/eller ha minst tre år med medlemskap i Folketrygden, det vil si at personen må ha bodd og/eller jobbet i Norge. Pensjonsalderen i Norge er 67 år. Les mer om pensjoner i Norge:
https://www.nav.no/en/home/benefits-and-services/pensions-and-pension-application-from-outside-norway

nb_NONO
Skroll til toppen